Αν είσαι ένας από αυτούς που σκέφτονται να διακοσμήσουν τον χώρο τους, πρέπει να γνωρίζεις ότι τόσο οι κουρτίνες όσο και τα κουρτινόξυλα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης ενός χώρου. Γι’ αυτό η επιλογή τους πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Για οποιονδήποτε χώρο κι αν ενδιαφέρεστε να διακοσμήσετε, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε τα κουρτινόξυλα όσο πιο ψηλά γίνεται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το εκάστοτε δωμάτιο θα δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι ευρύχωρο. Η τοποθέτηση μακριών κουρτινών οι οποίες θα απέχουν μόλις λίγα εκατοστά από το πάτωμα, θα δώσουν την εικόνα ενός πολυτελούς σπιτιού.

Κατά την διάρκεια της αναζήτησης του κατάλληλου κουρτινόξυλου για τον χώρο σας, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι το design των κουρτινών. Για παράδειγμα, αν θέλετε να τοποθετήσετε κουρτίνες με έντονα σχέδια και μοτίβα στο σαλόνι σας, το ξύλινο κουρτινόξυλο δεν είναι μία λύση που εξυπηρετεί στην προκειμένη περίπτωση. Ένα κουρτινόξυλο Ιnox θα ήταν πιο ιδανικό.

Μία άλλη βασική προυπόθεση για την επιλογή κουρτινόξυλου στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, είναι το κουρτινόξυλο που θα επιλέξετε να εναρμονίζεται με το γενικότερο ύφος της διακόσμησης ( κλασικό, μοντέρνο κ.τ.λ.π ). 

Τέλος, επειδή μερικές κουρτίνες είναι φτιαγμένες από πιο βαριά υφάσματα, χρειάζονται επιπλέον στήριξη για να μην πέσουν. Σ’ αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα πιο ανθεκτικό κουρτινόξυλο το οποίο θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού σας.

Ακόμα κι αν βρείτε κουρτίνες με το καλύτερο ύφασμα και σχέδιο, χωρίς το κατάλληλο κουρτινόξυλο δεν θα μπορέσουν να αναδείξουν τον χώρο σας. Η επιλογή του σωστού κουρτινόξυλου θα βοηθήσει την κουρτίνα σας να στέκεται καλύτερα και θα προσδώσει μία έξτρα αισθητική πινελιά.